lørdag 23. oktober 2010

Nye kompetansekrav

Endelig kommer de nye kravene til kompetanse som skal gjelde i fremtiden. Kunnskapsministeren har sendt forslaget ut på høring. Jeg renger med at hele skoleNorge svarer et unisont JA til endringene.

I videregående skole stilles det krav til minimum 60 studiepoeng for å undervise i den enkelte fag. Dette bør være en endring som lett kan gjennomføres. Videregående skole har mange med slik minimumskompetanse allerede.

Viktigere er endringen i grunnskolen. Forlsaget går kort på ut man i ungdomsskolen skal ha minimum 60 studiepoeng for å undervise i norsk, matematikk og i engelsk. I andre fag har man valgt et lavere krav; kun 30 poeng. Egentlig burde det vært satt samme krav i alle fagene, men her velger man å gå forsiktig frem og det kan man forstå ut fra praktiske og orgnisatoriske årsaker.

På barnetrinnet kunne man også stillt noe høyere krav til å kunne undervise i norsk, men krav om 30 poeng er også et fremskritt. Hvorfor engelsk er holdt utenfor forstår jeg ikke.


Men alt i alt; et positivt fremskritt dette forslaget. Så får man ta videre steg når dette er på plass.

1 kommentar:

LauraCrumble sa...

Interessant! Det kan bare være bra at kravet økes, men jeg lurer på hvordan dette skal gjennomføres i Rogaland der det har allerede vært mangel på kvalifiserte lærere!

Laura